image

Με άλλον αέρα

Βρίσκεστε στο ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ ένα εναλλακτικό ιστολόγιο για την πολιτική από τον Παναγιώτη Θ. Τουμάση, ποιητή-λογοτέχνη. Εδώ παρατίθενται ελεύθερα οι γνώμες και οι απόψεις όλων σας, γι’ αυτό μπορείτε να στέλνετε ελεύθερα τις συνεργασίες σας προς δημοσίευση, στο ηλ. μας ταχυδρομείο ptoumassis@gmail.com.

Π.Θ.Τ.

4 Νοε 2010

Επιχείρηση φίμωσης του Kontra Channel


Μια άθλια προσπάθεια φίμωσης ενός νέου καναλιού επιχειρείται τούτες τις μέρες από το Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα πάντα με τις on-air καταγγελίες του ίδιου του πληττόμενου καναλιού, του Kontra Channel.

Αναλυτικότερα: Πρόσφατα, το οικολογικό κανάλι "Τηλεφώς" ανέστειλε τη λειτουργία του και ο ιδιοκτήτης του πούλησε στον γνωστό δημοσιογράφο-επιχειρηματία κ. Γιώργο Κουρή και τους συνεργάτες του τη χρήση και εκμετάλλευση της τηλεοπτικής αυτής συχνότητας. Ο κ. Γιώργος Κουρής, εργάστηκε φιλόπονα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να μετατρέψει ένα άσημο μάλλον κανάλι σε έγκυρο ειδησεογραφικό και μάλιστα με κορυφαίο δημοσιογραφικό επιτελείο. Αναφέρουμε ενδεικτικά τους κ.κ. Στέφανο Χίο και Τέρενς Κουίκ. Επίσης, στο επιστημονικό προσωπικό συγκαταλέγεται και η ψυχολόγος κα. Γεωργία Σιδέρη.

Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό. Ο κόσμος άρχισε να αναγνωρίζει το Kontra Channel, είτε τυχαία μέσω ζάπινγκ στην τηλεόραση όπου εντυπωσιάστηκε και αιχμαλωτίστηκε από τις αξιολογότατες εκπομπές, είτε από διαφημίσεις και σχόλια σε εφημερίδες όπως η "Αυριανή", είτε από σχετικές αναφορές σε άλλους σταθμούς τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς, στο ίντερνετ κ.λπ...

Και ενώ τα παραπάνω συμβαίνανε, εντελώς ξαφνικά ήρθε το Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) να επιβάλει το πρώτο - εξαιρετικά υψηλό και δυσβάσταχτο για ένα μικρό ακόμα κανάλι - πρόστιμο, της τάξης των είκοσι περίπου χιλιάδων ευρώ, με το αιτιολογικό ότι, "το Kontra Channel άλλαξε παράνομα τη χρήση του από εμπορικό σε ειδησεογραφικό"! Και προειδοποιεί ότι, αν το κανάλι δεν μεταστραφεί ξανά στον εμπορικό τομέα και δεν αποβάλει όλες του τις ειδησεογραφικές εκπομπές, τότε θα ληφθεί απόφαση οριστικού κλεισίματος, κοινώς "λουκέτο".

Η αντίδραση του καναλιού

Όπως ήταν φυσικό, το κανάλι, δια της ηγεσίας του και των εργαζομένων σε αυτό, εναντιώθηκε σφόδρα στην απόφαση και ξεκίνησε μέσα από τις περισσότερες ειδησεογραφικές εκπομπές του ένας μακρύς και γόνιμος "τηλεοπτικός διάλογος", όπου με αδιάσειστα επιχειρήματα καταδεικνύεται ότι η απόφαση του Ε.Σ.Ρ. υποκρύπτει δόλο, φόβο, άθλια προσπάθεια φίμωσης από μεριάς των κρατούντων (της κεντρικής δηλαδή εξουσίας του Κράτους σε τελική επέκταση) της ελεύθερης φωνής του... Ταυτόχρονα, πολλοί ανεξάρτητοι σταθμοί τάχθηκαν και τάσσονται ολόθερμα στο πλευρό του κ. Γιώργου Κουρή και των συνεργατών του, ασχέτως αν αυτοί οι σταθμοί έχουν την ίδια ιδεολογία με το Kontra Channel.

Ανάμεσα στα επαίσχυντα μέσα που ορισμένοι ανεγκέφαλοι μετέρχονται προκειμένου να πλήξουν την ελεύθερη φωνή του Kontra Channel, είναι και η σε άτακτα χρονικά διαστήματα παρεμβολή παρασίτων στη συχνότητα του καναλιού. Εμείς, εδώ στο Μαρούσι, το προχθεσινό βράδυ μετά από τις 23:15 περίπου δεν μπορούσαμε να "πιάσουμε" το σήμα του στον δέκτη μας. Αντί αυτού, υπήρχαν χιόνια στην οθόνη και ένας ανυπόφορος ήχος (βουητό), σάμπως να χάλασε η τηλεόραση... Ενώ εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, με τον κ. Τέρενς Κουίκ και τους προσκεκλημένους του.

Παρά τις αντιξοότητες, το κανάλι δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά, αδιαφορώντας πλήρως για τις "υποδείξεις" και "απειλές" του Ε.Σ.Ρ. Το παρόν ιστολόγιό μας, αλλά και όλα γενικά τα δικά μας ιστολόγια, στηρίζουμε το Kontra Channel, κι ας μη συμφωνούμε κατ' ανάγκη με όλα όσα πρεσβεύει ή με τις ακραίες καμιά φορά λεκτικές του ατάκες, π.χ. "δεν πάνε στο διάολο όλοι", στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων, δια στόματος του Κεφαλλονίτη και συμπατριώτη του γράφοντα, κ. Γιώργου Κουρή. Τον δικαιολογούμε πάντως απόλυτα τον κ. Γιώργο Κουρή για το θυμό του και για την συγκεκριμένη του βλαστήμια, διότι εμείς οι κεφαλλονίτες αν πάψουμε να είμαστε αθυρόστομοι, θα πάψουμε να είμαστε και κεφαλλονίτες!

Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Locations of Site Visitors